Rendez-vous met Martha Argerich – een rustpunt in uw platenkast

by Knopskaya

Wat kan een artiest met wereldklasse als Martha Argerich beter doen dan al haar rijke jaren van ervaring en ontmoetingen documenteren?  De uit Argentinië afkomstige Argerich  kleurt al meer dan een halve eeuw het internationale piano-firmament en lijkt wel het recept te bezitten van de eeuwige jeugd. Volume 2, alweer een mooie box met maar liefst zes CD’s maakt u mede getuige van al dat moois. Mendelssohn, Brahms, Mozart, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Stravinsky, Scarlatti, Lutoslawski, Debussy, Chopin, Prokofiev, Kreisler, Rachmaninov en Bach zijn van de partij.

U ziet op de cover een genietende Argerich, laat dit steeds de stempel geweest zijn die ze op haar werk drukte. Hoe ouder ze werd, hoe meer eigenlijk. Nu ze terugblikt op de jaren muziek die ze haar publiek schonk, kijkt ze eveneens terug op de ontmoetingen met (jonge) collega pianisten die ze ontmoette zoals de onvolprezen Katia Buniatishvili, Gabriela Montero of Sergey Babayan. Maar ook dierbare vriendschappen met artiesten uit haar generatie, waar ze samen mee mocht openbloeien, zoals cellist Mischa Maisky en de iets jongere Franse topviolist Renaud Capuçon . Soms hoort u ze zelfs vierhandig Er is plaats voor solo-zang ( tenor Ilya Salkivanov en mezzo-sopraan Irina Shishkova) en koorwerk (Europa Choir Akademie Görlitz), alles om uw aandeel binnen collectieve geheugen aan dat van Argerich te koppelen. Een box niet alleen vol ontmoeting, maar vol herkenning.

Op dit album kunt u knus genieten van Schumanns Kinderszenen, wegdromen bij Debussy, de glans horen van het eerste piano-concerto van Tchaikovsky (i.s.m. Symphoniker Hamburg)  of de Polonaise Brillante van Frédéric Chopin. Maar u kunt eveneens, telkens op het juiste moment ingeplande stukken (mogelijk voor u nieuw) nieuwer geluid horen, zoals de Paganini variaties van Lutoslavski. Alle opnames gebeurden live.

Mooie, vooral hartelijke foto’s in het bijhorende boekje. Al Martha’s gekoesterde herinneringen, worden u aangeboden. Een warm eindejaarsgeschenk.

In samenwerking geproduceerd met http://www.outhere-music.be en het Hamburgse Martha Argerich Festival.

LC 15528

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord