Sandrine Piau: Het lied van de ontdekking, in al zijn nuances

by Knopskaya

We kennen sopraan Sandrine Piau zowel van de internationale operapodia als van haar diverse kwalitatief steeds zeer hoogstaande opnames. Meestal staat de traditie van de oude muziek hierbij centraal. Op haar jongste opname, uitgegeven bij Alpha-classics, verrast ze haar publiek met een hoogst fijnzinnig energieke opname van werk uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw, Duitstalig repertoire.

Het is vooral een boeiende periode die hier wordt uitgelicht, een periode vol experiment, en net dat wil Sandrine Piau met volle goesting aangaan, bewijzen de klanken op deze CD.

U krijgt een totaalbeeld van Piau zelf, als een soort portret waarin ze haar volledige menselijkheid exploreert door herkenbaarheid in teksten, door het oproepen van beelden, emoties en verlangens. Natuur speelt een belangrijke rol, zoals een zonsopgang of dauwdruppels op je huid. Het heeft allemaal iets romantisch, en net doordat het niet het gebruikelijke repertoire is van Piau, kan de geest van de periode opnieuw bovengehaald worden. Alles wordt weer nieuw en gaat weer leven als toen.

Het is als uit de schaduw treden en er toch stilletjes achter schuilen en jezelf steeds meer en meer prijs geven op een manier die kleuren en schakeringen geven aan gevoelens, nieuwere diepere nuances die in alle naturel worden losgelaten. Zelfs de meest donkere gedachten die uit een mist opduiken, kunnen worden geplaatst.

Chaos, berusting en aanvaarding,  poëzie en mooie prenten van toepasselijke schilderijen.

Deze CD is er eentje om te beluisteren met het boekje op schoot. Al bladerend bereikt u een optimaal effect.

Warm aanbevolen

Alexander Von Zemlinsky, Richard Strauss & Alban Berg

Sandrine Piau & Orchestre Victor Hugo o.l.v. Jean-François Verdier

Alpha727

http://www.outhere-music.be

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord