Sounds and Sweet Airs – enorm veel lied

by Knopskaya

De 37 liederen in dit op album uitgebrachte en trouwens zeer uitgebreide recital, geschreven door 27 componisten, getuigen van de rijkdom van Shakespeare’s werken waaraan dit geheel is gewijd. Georganiseerd in de vorm van een toneelstuk in vijf bedrijven, inclusief proloog en epiloog, zijn de liederen, die verschillende duetten bevatten, op hun beurt vrolijk en droevig, licht en diepgaand, klassiek en jazzy – waardoor, in de woorden van Carolyn Sampson, ‘een breed scala aan reacties op deze grote teksten’ mogelijk is.

Naast bekende melodieën, zoals die van Schubert, zijn er muzikale bewerkingen door verschillende componisten van dezelfde teksten, evenals een hedendaagse reflectie voor de twee stemmen van Hannah Kendall die de kwestie van genderfluïditeit en identiteit onderzoekt door het ongrijpbare karakter van Rosalind uit As You Like It.

Na vele veelgeprezen releases op BIS, waaronder Album für die Frau, een verzameling nummers van Clara en Robert Schumann, A Soprano’s Schubertiade en Elysium, twee Schubert-recitals, evenals een aantal themarecitals, waarvan sommige werden uitgeroepen tot ‘Recording of the Month’ door MusicWeb International en ‘CD-Tipp’ door BR Klassik, worden Carolyn Sampson -sopraan – en Joseph Middleton -pianist – hier vergezeld door de beroemde Britse bariton Roderick Williams.

Een opname die u meevoert, samen met de prachtige stemmen die werk brengen van  John Ireland, Ralph Vaughn Williams, Benjamin Britten, …  Enorm veel variatie onder een enkele noemer. Een reis door ruimte en tijd waarbij u uw fantasie de vrije loop kunt laten. Een must-have voor iedere lied-liefhebber.

Bron: ArkivMusic

BIS SACD Bis-2653 http://www.outhere-music.com

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord