The Path of Life – met Franz Schubert voelend op wandel door het leven

by Knopskaya

De Zwitserse, in Istanbul geboren tenor Ilker Arcayürek doet het weer eens, opnieuw weet hij samen met pianist Simon Lepper Franz Schubert op zo’n specifieke wijze in de kijker te zetten dat men een totaalbeeld  krijgt over het verhaal van zijn leven, zijn emoties, zijn eeuwige wandern in weemoed, maar ook zijn vreugde, zijn verliefdheid, zijn verlangen, al het gene wat van hem die mooie breekbare romantische ziel maakt die kon lijden, maar toch ook  zo intens kon verlangen.

Op dit album krijgt u het allemaal, de lentebloesems die bloeien in het hart van de verliefde jongeman, het verdriet wanneer het tegenslaat, het willen ronddwalen, zoekend naar innerlijke rust. Wanneer er dan een glimp van die rust is, mag u ze ten volle ervaren. Het mooie kan men vinden wanneer men zijn gevoelens even in een flesje vangt en ze in alle schoonheid naar buiten laat, door ze uit te drukken en ten volle te ervaren. Dit gevoel krijgt u bij het horen van deze CD.

Waar we ook ronddwalen, geluk kan men nergens grijpen

Zo hebben we allemaal een verhaal waarbij we van alles voelen en vaak niet kunnen plaatsen. Misschien moeten we alles ruimte geven en Schuberts verhaal horen. Iedere nuance, u hier aangeboden laat het u toe, als een spiegel van uw ziel, u voorgehouden door hij die alles zo mooi ervoer. Franz Schuberts hield letterlijk zijn korte leven lang zijn hart in zijn handen. Soms kon hij het platknijpen in alle Sehnsucht om het vervolgens uit zijn borstkas te laten kloppen van ontroering en vreugde tegelijk om dat ene mooie moment, die mooie vrouw, die zonnige dag. Ondanks zijn korte leven, heeft zijn hart geklopt als dat van een honderdjarige.

Het album werd prachtig opgedeeld in gevoelens die iedere stap in Schuberts levenswandel. Zo belangrijk als her was voor Schubert dat iedere lettergreep exact op iedere juiste toon en met iedere juiste gemoedskleur werd ingevuld, zo werd hij gelezen en overgebracht door Ilker Arcayürek en Simon Lepper. De prachtige stem van Arcayürek voedt de tonen van het klavier en vice versa door nuances waarin de muzikanten mekaar en Franz Schubert terugvinden en voelen.

Toepasselijke fotografie van de Marokkaanse kunstenaar Achraf Baznani voeden de  mooie luxe uitvoering die deze cover is, een letterlijk boek in woord en beeld. U gaat op tocht doorheen dat wat u emotioneel tot mens maakt, onafhankelijk van waar of wanneer u geboren bent. De melange van invloeden en achtergronden bewijzen het u, en laten Franz rondom de  wereld dwalen en zijn verhaal vertellen.

http://www.Ilkertenor.Com
http://www.simonlepper.com
http://www.prospero-classical.com

i.s.m. Radio SRF2 Kultur & http://www.baznani.com  PROS0009

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord