Tom McRea brengt het 45 toeren singeltjesgevoel terug + TOUR

by Knopskaya

The Beast is de nieuwe single uit het 45RPM project, het jongste album van singer-songwriter Tom McRae. Vele toffe tracks die niet meteen verband houden, alhoewel? Denkt u ook nog weleens terug aan de tijd dat u singeltjes ging kopen en wat deed dat dan met u? Een nieuwe plaat, nieuwe songs, allemaal in het kader van dat nostalgische gevoel. En als kers op de taart nog een tour door ons Belgenlandje erbovenop!

Tom McRae:

We leven in een tijd waarin songs en albums niet meer veel aandacht krijgen als totaalconcept. Mensen luisteren naar de eerste tracks en de rest laten ze links liggen. Dat terwijl een album nog zoveel mooie momenten kan opleveren. Ik wilde echt iets doen aan die manier van luisteren.

Vroeger werd een album uitgebracht en toch keken we telkens opnieuw uit  naar dat singletje dat zou volgen, en het volgend, enz… We stonden zelfs al aan de ingang van de platenwinkel bij de opening ’s ochtends om zeker te zijn van ons exemplaar. Er was een gevoel dat de artiest altijd aan het schrijven was in plaats van de luisteraar twaalf liedjes te verkopen.

Daarom ook mijn keuze om echt hele verschillende nummers op het album te zetten, dingen die los van het geheel ook op zichzelf bestaan. Het was de lockdown die het me deed beseffen. Ik had zoveel tijd en zat maar vast te lopen in eenzelfde cyclus. Dat terwijl ik echt wel wist dat ik nog zoveel kanten van mezelf wilde laten horen. Daarom maakte ik uiteindelijk een plaat samengesteld uit wat voor mij singels zijn. Het zijn tracks waar ik mezelf totaal in heb uitgeleefd, soms zelfs zo hevig dat het dingen zijn die ik mezelf helemaal niet live zie brengen. Het wierp een totaal nieuw licht op mezelf als artiest.

Toch is live optreden nog zoveel persoonlijker voor mij. Ik hou van de connectie met mijn publiek. Het gaat er ook altijd zo intiem aan toe, melancholisch zelfs. Deze tour bvb ook. Op het podium enkel mezelf, een piano en een cello. Liedjes in hun puurste en rauwste vorm. Ik kijk daar helemaal anders tegenaan dan tegen een plaat. Mensen komen niet om een herhaling daarvan te horen, maar om een zuiver en oprechte versie te horen recht vanuit het hart. Ik hoop dan ook dat de emotie die ik erin legt het publiek op de juiste manier raakt zodat ze het allemaal mee kunnen beleven.

Agenda:

4/10, Brussels, Botanique
5/10, Leuven, 30CC
6/10, Borgerhout, Da Roma
7/10,  Bruges, Muziekcentrum Cactus

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord