Trailer Trash: rauw, puur en onversneden

by Knopskaya

Bluesbands, ze rijzen tegenwoordig uit de grond als paddenstoelen. Voor de liefhebbers van het genre wordt het steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden en garanties te hebben op een geslaagd concert en/of CD-aankoop. Variëren is steeds fijn, maar er zijn valkuilen. Veel groepen gaan te nauw aanleunen tegen jazz of rockabilly en verliezen daardoor het pure – en wat blues betreft dus ook het rauwe – product uit het oog. En dat is iets waardoor deze band zich niet liet vangen.

Aanvoelen
De leden van de Raw Blues Experience hebben de boodschap uit de bluesheaven zeer goed begrepen bij het samenstellen van hun nieuwe album Trailer Trash. Het album omschrijven in een notendop lijkt simpel omdat het gevoel dat wordt gecreëerd er na drie nummers staat zoals een boom in de tuin van een huis van vertrouwen. De volgende negen nummers vullen alle verwachtingen ruimschoots in. Je hoort -met alle respect- een groep oude rotten die van ervaring hun visitekaartje maakten. Geen kunstjes, maar een authentieke relaxte speelstijl.

Route 66
Het lijkt een beetje op meegesleurd worden op een rit langs één of andere highway, waarbij je van de ene oer-Amerikaanse afspanning naar de andere rijdt en waarbij je bij ieder nummer een andere impressie krijgt. Thema’s komen uit het dagdagelijkse leven waarbij niets onder stoelen of banken wordt gestoken. De stem van frontman Brent Redant is daarbij een absoluut pluspunt, rauw en stem-vast. Zijn geluid en het ontwerp van cover vertellen samen het verhaal van de groep en dit album.

Ervaar
Dus u wil één dezer dagen languit ontspannen op uw terras met een drankje in de hand en een (denkbeeldige) cowboyhoed over uw gezicht, terwijl u met de hielen van een paar versleten boots mee ligt te drummen? U weet waar u deze ervaring kan aanschaffen om ze telkens opnieuw te beleven.

http://www.rawblues.be

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord