Wigbert: Wij twee, al zo lang en zo hecht

by Knopskaya

Wigbert Van Lierde is al een kwarteeuw een vaste waarde in het Vlaamse muzieklandschap. En nog steeds is de boodschap dezelfde: What you see is what you get. Wigberts muziek spreekt voor zich, en bezit nog steeds dat typische karakter van toen, toen hij zijn eerste album – Ticket in de Nachtkastla – op de markt bracht. Goed nieuws! Er zijn weer 14 nieuwe tracks beschikbaar, elk  met een unieke sound en karakter.

Wat is die typische Wigbert-sound nu? Eerst en vooral is er het ritme, dat onmiddellijk de sfeer zet. Wij Twee, Wigbert de kleinkunstenaar-troubadour en Wigbert, de Vlaamse blues singer-songwriter. Beiden zijn ze mooi vertegenwoordigd in het album en doen soms met graagte aan cross-over op meerdere  manieren.  Het is fijn om de diverse toetsen op de achtergrond te horen in de vorm van percussie of strijkers, de  toetsen soms sensueel uitheems, vergezeld van zachte Vlaamse  klanken vol poëzie. Ook het vocale werk resoneert mooi mee, met Wigberts typische diepe stemnuances, waardoor er – vooral wat de titelsong betreft- een Beatles-achtige harmonie waar te nemen is.

Ook de hoes spreekt voor zich als  puur product, een mooi boekje vol teksten zonder  overbodige peptalk.  De Wigbert-sound is en puur product, het album is getuige van een artiest die trouw blijft aan zichzelf.

Wat wil u nog meer?

Wij Twee, PL0114 – http://wigbert.info/nieuws

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord