Brides of Lucifer – Trix – Antwerpen

by Annelies De Meyere
Brides of Lucifer - © Tim Tronckoe

Brides of Lucifer, het achternichtje van Scala,
verkocht met plezier haar ziel aan de duivel.

In 2017 stond Brides of Lucifer, het project van Scala onder leiding van Koen Buyse (Zornik) voor het eerst op de planken op Graspop. Hier mochten ze zich aan het publiek voorstellen in een overvolle marquee tent. Samen met 4 geweldige muzikanten uit de Belgische rock en metal scene werd het toenmalige programma verder verfijnd en aangevuld. Op zaterdag 18 mei  stonden ze in de Antwerpse concertzaal Trix, voor een bomvolle zaal.

Zachte stemmen, harde muziek

De band heeft voor- en tegenstanders, maar je kunt niet ontkennen dat het contrast van de ijle vrouwenstemmen met de pompende metal iets heeft. Daarbij zijn de dames gehuld in dreigende kostuums en make-up . Het zou  geen verrassing zijn mocht één van hen zich tot een echte succubus zou ontpoppen. De lichtshow maakte de sfeer compleet om het enthousiaste publiek te laten meezingen op een aantal zeer gekende metal anthems in een nieuw en ander jasje.

Setlist vol klassiekers

De set begon met Symphony of Destruction van Megadeth. Eén voor één komen de dames op het podium en zo wordt de volledige groep voorgesteld. Een krachtig nummer waarmee onmiddellijk het publiek in de sfeer kon komen. Met Holy Diver (Dio) zetten ze de trend verder. Bij Engel, een cover van Rammstein viel een vreemde stilte in de zaal; de haast breekbare stemmen geaven dit nummer een twist die je bij het origineel veel minder vindt. De set ging verder met klassiekers van oa. Slayer, Twisted Sister en het enthousiast meegebrulde Chop Suey van System of a Down. Daarna ging het over in een ijzingwekkende versie van Fear of the Dark (Iron Maiden). Met Warriors of the World werd het publiek opnieuw wakker geschud en niet meer los gelaten tot de laatste noten van het optreden. Poison van Alice Cooper zette het einde van het optreden in en werd door de zaal volop meegezongen, met Duality van Slipknot werd de show met een knal afgesloten.

Het publiek had duidelijk honger naar meer Brides of Lucifer, maar een bisnummer zat er jammer genoeg niet in. Daarvoor is er nu wel hun CD, die ze onder het label Rhino hebben uitgebracht. Poison en Engel zal je er niet op terugvinden, wel 2 eigen nummers: Futility en White Moon.

Je kan de CD, die gewoon de naam “Brides of Lucifer” kreeg, vinden bij de betere platenboer of gewoon bestellen bij bol.com:

Je kan meer ontdekken over de Brides of Lucifer op hun website: http://bridesoflucifer.com/
fotokrediet: Photo © Tim Tronckoe / Fashion Design and Artwork © 2017 Nicky Myny


Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord