De waarheden van het leven volgens Frank en Piet

by Knopskaya

Het duo Frank en Piet schuimen al jaren de betere muziekkroegen af met hun eigen repertoire. Het fijne is dat je nooit op voorhand weet waar je aan te verwachten omdat ze zelf een hele brede muzieksmaak hebben waardoor ze zich ten volle laten inspireren bij het schrijven van eigen nummers. Zo wist Frank Engelen weer een volledig album van 13 tracks bijeen te schrijven, waarbij hij ditmaal toch het diepste van zijn ziel laat kennen aan het publiek.

Bij hun vorige album waren oprechte humor en levenswijsheid de sleutelwoorden van het hele concept. Een verrassing in eigen taal dan nog waarbij gebruik werd gemaakt van een ludieke woordenschat.

Frank en Piet: 2 Belgen anno 2020

Stilaan waren we aan het hopen op nog meer van dat… Maar het album Love&dreams dat zonet verscheen, is helemaal wat anders. En toch nieuw, verfrissend en zeer aangenaam in het oor. Het is alsof Frank en Piet zichzelf steeds opnieuw weten uit te vinden, en daar bij trouw blijven aan zichzelf en aan diegenen die van hun muziek houden. Hun stempel staat er duidelijk op.

Muzikaal is het allemaal een vernuftig spel om te horen. Knappe gitaarbegeleiding met stukjes solo die zeer inventief en fijnzinnig in mekaar gestoken zijn. Het begint allemaal wat Americana-achtig en je krijgt al snel het gevoel dat je ergens in een kroeg zit te midden van een woestijnlandschap in de USA, waar de ober je nog een frisse pint bedient. De country-stijl lonkt om te hoek. Fijne ritmes nemen je mee. De nummers zijn snel op te vangen door het oor, waardoor je al snel mee begint te neuriën. Het album gaat vanaf enkele nummers verder dieper, met hier en daar een balad-achtige input. De teksten gaan over hoop, liefde dromen. Over die kleine dingetjes die banaal lijken, maar er toch toen doen en wanneer je goed luistert, toveren ze een glimlach op je gezicht en denk je van “begot, dit is eigenlijk wel waar”. Eenieder kan zoveel herkenning in deze songs terugvinden. Vlaamse boerenverstand op de prairie.

Frank en Piet zijn op dat gebied een soort van troubadours die hun eigen ding doen. Ze reizen rond en treden op op die plaatsen waar men wil horen wat ze te zeggen of te zingen hebben. Daar waar mensen genieten, eerder dan de grote massa. Dat maakt hun muziek des te oprechter. Met dit album geven ze de luisteraar inkijk naar wat er voor hen toe doet, wat hun ervaringen zijn en hoe ze in het leven staan. Het brengt een mens terug met beide voeten op grond terwijl ze genieten van een knappe melodie. We kijken alvast uit naar de volgende optredens van het duo en wat ze qua muzikale diversiteit nog voor ons in petto hebben. Nog van dit ook, aub!

U kunt hen boeken het album – en alle vorige – aanschaffen via de website www.FrankPiet.be

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord