French Recital for Clarinet & Harp  Vol II – Rachel Talitman & Jean-Marc Fessard

by Carlo Schreiber

Elke nieuwe opname van harpiste Rachel Talitman voor haar label Harp & Co wekt nieuwsgierigheid op. We ontdekken ofwel een onbekende componist, ofwel een wereldpremière, ofwel een combinatie van instrumenten buiten de gebaande paden door bijna systematisch wereldpremières aan te bieden.

Het nieuwste opus brengt werken van achttiende-eeuwse Franse componisten samen met hedendaagse muziekcomposities die harp met klarinet combineren. De combinatie van deze twee instrumenten creëert een betoverende harmonie en neemt de luisteraar mee op een boeiende muzikale reis. De composities zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden een zeer interessante luisterervaring. Rachel Talitman omringt zich met uitstekende instrumentalisten. Jean-Marc Fessard is een volleerd klarinettist en een ideale partner gedurende dit album. Jean-Baptiste Bédard was violist en muziekmeester in Rennes. Zijn Duo concertant voor klarinet en harp is een juweeltje, dat de laatgalante stijl demonstreert door de behendigheid en verrukking van de harp gecombineerd met de warme stem van de klarinet.

Het Piece de Concours van Paul Véronge de La Nux is geschreven voor klarinet met harpbegeleiding, wat de partituur verrijkt. Gabriel Pierné’s Canzonetta is een betoverende dialoog vol geest, het is een stuk dat beroemd is geworden in het klarinetrepertoire. Rachel Talitman bewerkte op briljante wijze de orkestrale versie voor de harp.

Serge Lancen was getrouwd met een harpist, zijn Duo Concertant is een fascinerend werk, vol mysterie, met krachtige klanken en diverse klankkleuren. Laurent Coulomb werd geboren in 1977. Zijn Duo Sonate is opgedragen aan Rachel Talitman en Jean-Marc Fessard. Talitman had een grote romantische sonate gewenst. Het is een lyrische, nostalgische, krachtige, mysterieuze compositie die dramatische beelden oproept.

Daarom is dit album een nieuw succes van dit buitengewone label dat nu meer dan 50 titels heeft die bijdragen aan het verbreden van ons muzikale panorama en het documenteren van het repertoire voor de harp.

French Recital for Clarinet & Harp  Vol IIJean-Baptiste Bédart (1758-1815)   : Duo ; Paul Véronge de la Nux (1853-1928) : Morceau de Concours ; Gabriel Pierné (1863-1937) : Canzonetta ; Serge Lancen (1922-2005) : Duo Concertant Laurent Coulomb ( né en 1977) : Sonate en Duo.  Jean-Marc Fessard, clarinette ; Rachel Talitman,  harpe. 2023. Engelstalig boekje. 59’08’’.   Harp  & Co CD5050-50

Bron: Crescendo Magazine

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord