Mirranda – Total Bonjour

by Klaas Chielens & Annelies De Meyere

Een vleugje Arsenal, een snuifje Balthazar maar vooral een brok energie die uit de hoofden van Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days) komt geborreld. Samen met drummer Michael Degreef vormen ze Mirranda, een nieuwe band die op 12 december 2019 hun jongste creatie, de EP “Total Bonjour” op de wereld loslieten.

Dat de plaat een beetje Balthazariaans aandoet hoeft niet te verwonderen. De heren lieten zich voor deze EP begeleiden door ondermeer Jan Chantrain die eerder al aan de knoppen stond bij de Gentse heren van Balthazar. Vergis je echter niet, de ervaring van de songschrijvers, beiden ooit finalisten op de Rock-Rally en winnaars van de bronzen medaille, zorgt voor een eigen sound die veel raakvlakken heeft maar toch uniek is.

Zomeravond

De EP klinkt als een zwoele zomeravond; net zoals vele artiesten zich ooit wagen aan een breaking up plaat lijkt dit eerder een coming of age plaat; met al het geworstel dat er bij komt wanneer de zorgeloze tijd plaats maakt voor het “echte” bestaan. Toch is het geen zwaarmoedige plaat vol klaagzangen maar een hippe plaat die erg snel in je hoofd gaat zitten.

De teksten staan in contrast met de zonnige beats en deuntjes, zoals bijvoorbeeld bij het nummer “Sand Head”, dat gaat over het vermijden van emoties, je hoofd in het zand steken en negeren wat er is om jezelf toch maar te beschermen. De verschillende songs geven je steeds een verfrissend deuntje waarbij de jeugdigheid wordt gecombineerd met de scherpheid en moeilijkheden van het leven, waar relaties, werk en de omgeving jongleren geen sinecure blijkt.

Deze combinatie van de uiterlijk vrolijke bijna Instagram-achtige muziek met de meer “grijze” en realistische aspecten van het leven komen ook naar voor in de titel van de EP: “Total Bonjour”, het lijkt een leuke vrolijkheid, het is echter de naam van het winkeltje van het tankstation waar je ’s ochtends stopt, veel te vroeg op weg naar het werk, om die extra koffie, of ’s avonds na die veel te lange werkdag om die snelle kant-en-klare pastapotten.

Synths, gitaar en retro

De specifieke klank van Mirranda is moeilijk in één woord te vatten. Zelf hebben ze het over “retropop”, die zeker en vast wat doet denken aan de poppy nummers uit de jaren 80, maar dat dekt de lading niet, ook al maken ze voor hun video-clip gebruik van heerlijke 8bit – achtige beelden die zo lijken genomen uit een videospel van die tijd. Mirranda is indie-retro-synth-zon&zand-pop. Muziek die je na een tijdje betrapt op in je hoofd gezellig te blijven rondhangen.

Wij kijken er alvast naar uit om de heren van Mirranda in de aankomende warmere maanden eens live aan het werk te zien; het wordt een feestje, dat is zeker.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord