Aankondiging Middagconcert met het Strijkkwartet Musici van het Antwerp Symphony Orchestra

Vrijdag 10 mei, 12 u, Amuz Antwerpen

by Knopskaya

Maria Kouznetsova is een Russische violiste. Ze studeerde achtereenvolgens aan de Scuola di Musica di Fiesole in Italië bij Pavel Vernikov, aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo bij Augustin Dumay, aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij David Takeno. Ze volgde masterclasses bij IMS Prussia Cove, het Wye Valleey Chamber Music Festival en het Estate Musicale a Portogruaro. Doorheen haar carrière nam ze deel aan verschillende wedstrijden. Sinds december 2021 is ze plaatsvervangend concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarvoor werkte ze als plaatsvervangend concertmeester bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Als kamermusicus is ze lid van het Sonos Piano Trio en het Johannes Piano Quartet.

Lin Mu werd geboren in 1990 in China. Hij studeerde viool aan de Xihua University bij Aiko Mizushima, voormalig eerste violist bij het Bayerischen Rundfunk Orchester. Hij ging daarna aan de slag bij het Sichuan Philharmonic Orchestra en het Hyogo Performing Arts Center Orchestra, als aanvoerder eerste violen. Sinds september 2020 speelt hij bij het Antwerp Symphony Orchesta. Mu volgde masterclasses bij violisten als Almita Vamos, Lu Wei, Shikata Kyoto, Mizushima Aiko, Massaki Tanokura, Prof. Bernhard Hartog, Volkhard Steude en Anton Barakhovsky. In 2021 werd hij tweede tijdens de International Moscow Music Competition.

Marija Krumes werd geboren in Joegoslavië. Ze begon op zevenjarige leeftijd viool te spelen bij haar vader waarna ze haar vioolstudies vervolmaakte aan de universiteit van Belgrado. Vervolgens studeerde ze viool aan het conservatorium van Antwerpen bij Dejan Mijajev en altviool in de klas van Leo De Neve. Als altvioliste en violiste speelde ze in verschillende orkesten en kamermuziekgroepen in België en Nederland. Ze verleende ook haar medewerking aan verschillende tv- en cd-producties en is naast haar optredens als violiste en altvioliste regelmatig bezig met verschillende pedagogische
activiteiten. Sinds 2010 is ze verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra als altvioliste.

Wytske Holtrop behaalde in 2018 haar master cum laude aan het Haute École de Musique de Genève waar zij studeerde bij François Guye. Haar bachelor rondde zij af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Jeroen Reuling. Momenteel is Wytske werkzaam als celliste bij Symfonieorkest Vlaanderen. Zij volgde masterclasses bij o.a. Natalia Gutman, Gary Hoffman en Nicolas Altstaedt. Wytske was meerdere malen prijswinnaar bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Ook won ze de Prix du Musée Bonnat tijdens de Académie Ravel in Saint Jean de Luz. In 2018 ontving zij uit handen van Emmy Verhey de Friese Emmy ‘Runner up Award’.
Wytske bespeelt een cello van Tanguy Fraval, Brussel (2011) en een strijkstok van Doriane Bodart, Parijs (2016).

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Tango Ballet voor strijkkwartet A. Piazzolla
(1921-1992)
Titulos
La calle
Encuentro – Olvido
Cabaret
Soledad
La calle
Strijkkwartet nr. 13, D804 ‘Rosamunde’ F. Schubert
(1797-1828)
Allegro ma non troppo
Andante
Menuetto: Allegretto – Trio
Allegro moderato

AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
16 mei – 20 uur
Nicolas Callot, piano
Ensemble I Justiniani
Programma: strijkkwintet “Die Forelle”, F. Schubert
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje en hapje na het concert inbegrepen

Volgende middagconcerten
Vrijdag 17 mei:
Strijkkwartet Musici van het Antwerp Symphony Orchestra
A.Borodin, P.Vasks
Vrijdag 24 mei:
Jean-Claude Vanden Eynden & Yannick Van de Velde
Pianoduo
F. Schubert, G. Bizet, A. Dvořák
Vrijdag 31 mei:
Jiska Lambrecht en Marco Sanna
Viool & piano
C. Debussy, J. Brahms, A. Pärt

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord