Aankondiging Middagconcert met Jiska Lambrecht en Marco Sanna

31 mei, 12 u, Amuz

by Knopskaya

foto: Wouter Marckelberghe

Jiska Lambrecht (°1997) is een Belgische violiste. Ze is actief als soliste en in verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2018 vormt Jiska een muzikaal duo met de Italiaanse pianist Marco Sanna. Ze is ook eerste violiste van het Turicum Quartet. In 2023 won dit jonge strijkkwartet de tweede prijs op de prestigieuze Karol Szymanowski International Music Competition in Polen. In 2024 zijn ze Quartet in Residence op het Ticino Musica Festival. Jiska is lid van BRYGGEN – Bruges Strings en maakt deel uit van CHAARTS Chamber Artists. In 2022 realiseerde ze de cd Legends met het strijkkwintet van Eugène Ysaÿe en in 2023 Suite italienne met Jonian Ilias Kadesha en CHAARTS. In april 2024 verscheen Abendrot, de eerste duo-cd van Jiska en Marco. Jiska trad op in de meeste Europese landen en werd uitgenodigd voor o.a. het Festival van Vlaanderen, Arte Amanti International Chamber Music Festival, Mizmorim Festival, GAIA Music Festival, Festival Academy Budapest en Kaposfest. Deze zomer is ze te gast op het Pau Casals International Music Festival. Ze volgde masterclasses bij o.a. Patricia
Kopatchinskaja, Lutsia Ibragimova, Svetlana Makarova en Kristóf Baráti en werkte samen met hedendaagse componisten zoals Jörg Widmann, Michael Jarrell en Mathias Coppens. Jiska begon op haar zesde met viool. Vanaf 2013 les volgde ze les bij Jolente De Maeyer en bij Natasha Boyarsky in Londen. Na haar bacheloropleiding in Antwerpen behaalde ze haar master viool solo aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Barnabás Kelemen met grootste onderscheiding. Sinds 2020 vervolmaakt ze zich in Zürich bij Ilya Gringolts. Ze bereidt zich voor op het Solistendiploma en studeert er ook barokviool bij Monika Baer.
www.jiskalambrecht.com

Marco Sanna (°1989, Sardinië) maakte naam als solist en in kamermuziekensembles in Italië, Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Spanje, Hongarije en de VS. Hij trad op in belangrijke concertzalen zoals de Berliner Philharmonie, Kammermusiksaal Berlin, Konzerthaus Berlin, Gewandhaus Leipzig, Tonhalle Düsseldorf, Beethoven-Haus Bonn, Alte Oper Frankfurt, Schumann-Haus Zwickau, Herkulessaal München en de Franz Liszt Academy in Budapest. Momenteel is Marco vooral actief als pianist in verschillende kamermuziekensembles. Als stichtend lid van het Trio Orelon, won hij de eerste prijs op belangrijke wedstrijden als ARD in München, Melbourne International Chamber Music Competition en “Franz Schubert und die Musik der Moderne” in Graz. Het trio concerteerde uitgebreid in Europa, Japan en Australië. Hun debuut-cd met werk van de Amerikaanse componiste Amy Beach verscheen in 2022 en werd hoog geprezen door de internationale pers. Marco werkt regelmatig samen met leden van de Berliner Philharmoniker, de Karajan Akademie Berlin, het Deutsches Symphonieorchester Berlin, het WDR Funkhausorchester Köln en het Gürzenich Orchester Köln. Hij werd uitgenodigd op het Verbier Festival, Davos Festival, Rheingau Musik Festival, Beethovenfest Bonn, Rome International Piano Festival, Festival Academy Budapest, Aurora Music Festival e.a. In 2017 ondernam hij samen met het Furiant Quartet een tournee van vier maanden door Europa en Amerika, gesponsord door het Lincoln Center New York.
www.marcosannapianist.com

Programma
Sonate voor viool en piano in sol klein Cl. Debussy
(1862-1918)
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale: Très animé

Fratres (1884) A. Pärt
(°1935)
Sonate nr. 3 voor viool en piano in re klein, opus 108 J. Brahms
(1833-1897)
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentiment
Presto agitato

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Volgende middagconcerten
Vrijdag 7 juni:
Sarah Bayens en Wouter Valvekens
Viool & piano
L.v. Beethoven, C. Schumann, F. Mendelssohn
Vrijdag 14 juni:
Denzil Delaere en Yanna Penson
Tenor & piano
B. Britten, A. Howells, G. Finzi

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord