Aankondiging Middagconcert Paul Heyman, cello Wouter Valvekens, piano

Vrijdag 3 mei, 12 u, Amuz

by Knopskaya

Paul Heyman (1994) is een cellist uit Brussel, vooral actief als solist en in kamermuziek. Hoogtepunten zijn concerten in prestigieuze zalen en festivals als Bozar, Klarafestival, De Bijloke, De Singel, Beethoven festival Bonn, Tivoli Vredenburg, en nog veel meer. Naast zijn andere activiteiten speelt Paul sinds 2023 freelance als solo cello bij het Nationaal Orkest van België.
Na te zijn afgestudeerd bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding (100%), studeerde hij verder bij France Springuel in België, en aan de Philippe Jaroussky Academy in Parijs. Hij studeerde ook barokcello bij Roel Dieltiens.
Paul volgde masterclass bij o.a. Gary Hoffman, Frans Helmerson, Alexander Rudin, Arto Noras, Pieter Wispelwey, Leonid Gorokhov, Vagram Saradjian en Natalia Gutman. In 2019 werd Paul verkozen als laureaat van de stichting ‘Swuk Vlaanderen’. Dankzij de genereuze steun van Swuk kon Paul zijn eerste CD opnemen bij het label Etcetera, in duo met pianiste Isil Bengi, met Belgische romantische werken voor cello en piano.
Hij is een prijswinnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals Dexia Classics, het Rotary-concours en Prix Edmond Baert in België, Bartók World competition in Boedapest, e.a.
Paul speelt op een cello gemaakt circa 1740 door J.C. Hoffmann, de hoofdleverancier van instrumenten an J.S. Bach in Leipzig.

Wouter Valvekens behaalde met grote onderscheiding zijn diploma van bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij Polina Leschenko. Van 2018 tot 2020 studeerde hij bij Ian Fountain, waar hij in september 2020 zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte Wouter Valvekens zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
Wouter volgde diverse masterclasses bij onder andere András Schiff, Imogen Cooper, Elisabeth Leonskaja, Richard Goode, Klaus Hellwig en Eldar Nebolsin. Hij wordt ondersteund door de Winifred Christie Trust Award en door Inspiratum vzw. De Londense Hattori Foundation verleende hem een Senior Award. Naast zijn solocarrière is Wouter Valvekens zeer actief in de kamermuziek. Enkele jaren geleden richtte hij met violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman het trio Aries op.
Het trio won in 2020 de Supernova Kamermuziekwedstrijd, en neemt in juli 2021 zijn debuut-CD op. Wouter Valvekens is ook stichtend lid van het Werther Piano Quartet, dat ondersteund wordt door het Mozart Gesellschaft Dortmund.
Wouter nam deel aan meerdere internationale wedstrijden. In 2016 won hij de 1e prijs en de publieksprijs op de internationale VriendenCultuurPrijs-pianowedstrijd in Tilburg, en de 3e prijs op de César Franck International Piano Competition. In 2019 won hij de 1e prijs op de Paços Premium International Competition in Portugal. Wouter Valvekens geniet eveneens van het mecenaat van de SWUK voor het volgen van masterclasses en voor het faciliteren van de door hem gegeven concerten.

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Sonate voor cello en piano Nr. 2 in D Op. 58 F. Mendelssohn
(1809-1847)
Allegro assai vivace
Allegretto scherzando
Adagio
Molto allegro e vivace
Sonate voor cello en piano in d klein Op. 40 D. Sjostakovitsj
(1906-1975)
Allegro non troppo
Allegro
Largo
Allegro

AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
16 mei – 20 uur
Nicolas Callot, piano
Ensemble I Justiniani
Programma: strijkkwintet “Die Forelle”, F. Schubert
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje en hapje na het concert inbegrepen

Volgende middagconcerten
Vrijdag 10 mei:
Strijkkwartet Musici van het Antwerp Symphony Orchestra
F. Schubert, A. Piazzolla
Vrijdag 17 mei:
Strijkkwartet Musici van het Antwerp Symphony Orchestra
A.Borodin, P.Vasks
Vrijdag 24 mei:
Jean-Claude Vanden Eynden & Yannick Van de Velde
Pianoduo
F. Schubert, G. Bizet, A. Dvořák

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord