Aankondiging Middagconcert: Strijkkwartet Musici van het Antwerp Symphony Orchestra

17 mei, 12u, Amuz Antwerpen

by Knopskaya

Mara Mikelsone werd geboren in Riga en studeerde viool aan de Latvian Academy of Music en aan het conservatorium van Amsterdam. Ze is prijswinnaar van diverse wedstrijden en volgde masterclasses bij Reiner Kussmaul, Jacque Gestem, Antje
Weithaas en Christian Altenburger. Al op zestienjarige leeftijd begon ze mee te spelen in gerenommeerde internationale jeugdorkesten zoals het Schleswig Holstein Festivalorchester en het Gustav Mahler Jugendorchester. Ze speelde onder
topdirigenten als Mariss Jansons, Claudio Abbado, Franz Welser-Moest en Ivan Fisher.
Ze was lid van de Riga Chamber Players en het Rigas Festival Orchestra, en werkte als tutti eerste viool in Het Gelders Orkest. Sinds 2012 is ze lid van het Antwerp Symphony Orchestra als tutti eerste viool.

Maria Kouznetsova is een Russische violiste. Ze studeerde achtereenvolgens aan de Scuola di Musica di Fiesole in Italië bij Pavel Vernikov, aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Waterloo bij Augustin Dumay, aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij David Takeno. Ze volgde masterclasses bij IMS Prussia Cove, het Wye Valleey Chamber Music Festival en het Estate Musicale a Portogruaro. Doorheen haar carrière nam ze deel aan verschillende wedstrijden. Sinds december 2021 is ze plaatsvervangend concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Daarvoor werkte ze als plaatsvervangend concertmeester bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Als kamermusicus is ze lid van het Sonos Piano Trio en het Johannes Piano Quartet.

Natalia Buga werd geboren in 1990 in Moldavië. Ze studeerde daar altviool aan het Conservatorium in Chișinău, en behaalde haar masterdiploma magna cum laude aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Leo de Neve. Ze begon haar carrière in het jeugdorkest I, Culture met dirigenten Sir Neville Mariner en Kirill Karabits, en met solisten als Khatia Buniatishvili en Truls Mørk. Daarna werkte ze met het Vlaams jeugdorkest en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Sinds 2019 is ze vast verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra.
Ze volgde masterclasses bij Yuko Inoue, Paul Cortese, Razvan Popovici, David Watkins, Jan Bjoranger, Wolfgang Wölfer en Sviatoslav Belonogov, en is prijswinnaar op het internationale kamermuziekconcours van Varna.

Maria Mudrova, die in 1982 werd geboren in Nizhniy Novgorod (Rusland) studeerde aan het Gnessin College en vervolgens aan het Moscow State Conservatory. Onder haar docenten in Rusland telt men Professor German Gavrilov, Zoya Kuimova en Professor Igor Gavrysh. Na cum laude te zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Moskou, werd Maria uitgenodigd om in Wenen een postgraduaat te volgen bij Valentin Erben, professor aan de ”Universität der Musik und darstellende Kunst” en lid van het “Alban Berg Quartett”.Tijdens haar studiejaren werd ze laureaat van tal van kamermuziekconcours en festivals. Maria heeft daarnaast ook altijd een voorliefde gehad voor het spelen in een orkest. Ze was principal cellist in de studentenorkesten van het Gnessin’s College en het Moscow State Conservatory, alsook in het symfonisch orkest van de Vienna Music Society. Sinds september 2010 is Maria vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra.

Programma

Strijkkwartet nr. 2 A. Borodin
(1833-1887)

Allegro
Scherzo
Notturno
Finale

Strijkkwartet nr. 5 P. Vasks
(°1946)

‘klātbūtne’ (present zijn)
’tālu prom…tik tuvu’ (zo ver…maar toch dichtbij)

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Volgende middagconcerten

Vrijdag 24 mei:
Jean-Claude Vanden Eynden & Yannick Van de Velde
Pianoduo
F. Schubert, G. Bizet, A. Dvořák
Vrijdag 31 mei:
Jiska Lambrecht en Marco Sanna
Viool & piano
C. Debussy, J. Brahms, A. Pärt
Vrijdag 7 juni:
Sarah Bayens en Wouter Valvekens
Viool & piano
L.v. Beethoven, C. Schumann, F. Mendelssohn

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord