Aankondiging Young Masters Middagconcert 14/7 met Brecht Valckenaers

by Knopskaya

Brecht Valckenaers (°2000, Leuven) begon als kleuter te drummen, maar al snel werd hij aangetrokken door de piano en het componeren op dit instrument. Zijn eerst pianolessen kreeg hij van Carl Vandoorne aan Academie de Vonk in Haasrode. Vanaf zijn twaalfde volgde hij daar ook compositielessen, eerst bij Pieter Schuermans en later bij Boudewijn Cox. Op zijn vijftiende kreeg hij de kans om in Jong Conservatorium in Antwerpen kamermuzieklessen te volgen bij Nicolas Callot en Wietse Beels. Een jaar later startte hij ook zijn pianolessen aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Nikolaas Kende, die hem momenteel nog steeds met veel enthousiasme begeleidt.
Daarnaast volgt Brecht les bij Eliso Virsaladze in de Scuola di Musica di Fiesole. Brecht heel dankbaar voor de leerrijke lessen die hij kreeg van o.a. Jura Margulis, Polina Leschenko, Julien Libeer, Piet Kuijken, Steven Osborne, Shai Wosner, Diana Ketler en Jean-Claude Vanden Eynden.
Brecht won eerste prijzen op verschillende wedstrijden, waaronder de Steinway Pianowedstrijd, de Cantabile Pianowedstrijd en Le Concours de Piano Andrée Charlier. Hij trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Beethoven, Liszt, Poulenc en Sjostakovitsj. In 2021 was Brecht lid van deZes, het jongerenpanel dat voor Canvas de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano van dat jaar volgde.
In 2023 is Brecht een van De Twintigers van Klara: hij wordt een week in de kijker gezet met als climax een concertopname die op Klara wordt uitgezonden en op VRT MAX te vinden is.
Als pianist en componist zoekt Brecht Valckenaers een eigen weg waarbij zijn liefde voor het klassieke en eigentijdse repertoire hand in hand gaat met eigen werk en improvisatie. Zijn muzikale smaak gaat van J.S. Bach tot Keith Jarrett.

14 Juli, 12 u, AMUZ Antwerpen

Programma
Chaconne S. Gubaidulina
(° 1931)
Prelude, Fuga en Gigue B. Valckenaers
(°2000)
Le Tombeau de Couperin, M. 68 M. Ravel
(1875 – 1937)
I. Prelude
II. Fugue
III. Forlane
IV. Rigaudon
V. Menuet
VI. Toccata

http://www.middagconcerten.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord