Brussels Chopin Days brengt dit seizoen de componist naar uw huiskamer

by Knopskaya
Liefhebbers van de muziek van Frédéric Chopin zijn ongetwijfeld al vertrouwd met de concertserie ‘Brussels Chopin Days’.
De reeks die nu haar achtste jaargang ingaat focust uitsluitend op muziek van de Poolse componist, en kiest er in haar programmatie voor om de jonge generatie pianisten het podium te bieden.
Enkele musici die er al het mooie weer maakten waren Yulianna Avdeeva, Evgeni Bozhanov, Plamena Mangova, Sergio Tiempo, Dmitry Shishkin, Alexander Romanovsky, Lukas Geniusas,…
Het spreekt voor zich dat COVID-19 en de coronamaatregelen ook hier hun sporen hebben nagelaten, met het annuleren van vele geplande concerten tot gevolg.
De serie bleef echter niet bij de pakken zitten, en komt nu met een mooi initiatief: gedurende de hele maand september kan u om de twee dagen in uw huiskamer genieten van een streepje Chopin.
Recentelijk speelden zes pianisten en één cellist in een online editie allen werk van Chopin: pianosonates, ballades, walsen, mazurkas, polonaises,… het komt allemaal aan bod, en dit in de grote (en lege) zaal van het conservatorium van Brussel.
Het geheel werd professioneel gefilmd, en van dat resultaat kan u dus vanaf 1 september genieten op alle kanalen van de concertenreeks: Youtubefacebook, en instagram.
Op de affiche staan enkele ronkende en internationale namen als Severin von Eckardstein, François Dumont en Alessandro Deljavan, maar meer dan ooit focust de serie voor deze speciale editie op talent van bij ons: ook pianisten Karin Lechner, Matthieu Idmtal, Natasha Binder, en cellist Alexandre Debrus zijn te horen.
Het geheel is volledig gratis te bekijken. Wil u de serie en de artiesten echter steunen met een donatie? Dan kan dat hier.
Matthieu Idmtal – Artistiek Directeur

Bekijk hier de eerste video: Severin von Eckardstein speelt Ballade No. 2, Op. 38

https://www.youtube.com/watch?v=eN07–HTC0k&list=UUfXecBTr44xerYHlOBsyG9w&index=6 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord