Dan Wilson and The Counterfactuals @ De Floeren Aap

by Knopskaya
Foto ©Koen Vallez
Dan Wilson (Liverpool, UK), zanger en songwriter van de Liverpoolse garagebluesband The Cubical en het Spaanse Los Separatistas richt zich de laatste jaren meer op zijn solowerk onder zijn eigen naam.
Met The Counterfactuals, een wisselende formatie met naast Britse ook Ierse, Nederlandse of Spaanse muzikanten, maakt Wilson meer ruimte voor zijn poëtische en verhalende lyrieken met invloeden uit de folk, blues en country (denk aan Cash, Cave, Williams, Dylan). Wilson staat bekend om zijn unieke lyrische en rauwe vocale stijl, alsook om zijn poëzie en korte verhalen.
Wilson was met zijn groep van dienst te zien op donderdag, 29 juni in de Floeren Aap. Het was de voorlaatste dag van het concertseizoen in de Mechelse muziekkroeg en deze band zorgde al meteen voor de sfeer die we bij de grote zomerse terrasconcerten op deze locatie verwachten.
Het was vooral het unieke stemgeluid van Wilson dat het publiek overtuigde. Een diepe stem met een ruw kantje, een geslepen korrel, die voortdurend de muzikale grenzen aftast en zich bij iedere song op een andere manier weet te laten onderscheiden. De songs  hebben een fijn nostalgisch retrokantje en klinken daardoor herkenbaar, het lijkt nooit alsof je ze voor het eerst hoort ondanks dat dit echt wel het feit is. We hoorden het publiek dan ook vertellen welke hints zij opvingen en deze gingen van Nick Cave tot the Animals. De teksten zijn doordacht en daarom ook gefundenes Fressen voor de poëzieliefhebber in het publiek. De muzikale arrangementen zijn even divers als al het voorvernoemde door een fijne afwisseling tussen jazzy saxofoon, countryachtige gitaar en folky mandoline. Enkelen voelden zich zelfs uitgenodigd om te dansen.
Vinylliefhebbers lieten zich dan ook graag gaan en kochten gretig de LP Victims , uitgegeven bij label Folc.
Victims’ is een gevarieerd en uitgebalanceerd origineel album dat doo-wap Americana doordrenkte country bevat met grimmige woestijnblues, via de donker hypnotiserende en treurig mooie ballad-achtige lyriek die onderdeel is geworden van Wilsons onnavolgbare stijl
Een optreden dat bij de aanwezigen om meer vroeg. Aldus groep en organisatie zelf behoort dat volgend seizoen zeker tot de mogelijkheden. Hou zeker de agenda van De Floeren Aap in het oog  hieromtrent en voor meer info over de komende terrasconcerten in juli en augustus.
U kunt ze de komende dagen nog aan het werk zien op deze locaties:

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord