De warmte van Sonoro

by Knopskaya

Jonge artiesten die men ziet groeien is steeds een fijn gegeven. Een aantal van hen leerden we kennen tijdens de Young Masters reeks, zoals violiste Mona Verhas, anderen zagen we in de studentenconcerten van Tatiana Samouil zoals Jeroen De Beer. Samen met cellist Paul Heyman – die we al eerder zagen op de middagconcerten – en de jonge altvioliste Kaat Schraepen, vormen zij nu samen het Sonoro Quartet.

Het Sonoro Quartet is vooral een warm ensemble, dat wordt gekenmerkt door een ronde sound. Het zijn vier beheerste, enthousiaste musici die elk heel intensief met muziek bezig zijn. Men merkt dat ze als jong kwartet samen positief zoekend zijn naar een eigen klankkleur. De kwaliteit van de instrumenten komt hierbij ook zeer sterk naar voor – dit aldus Artistiek Directeur Luk Callens.

Het programma benadrukte vooral hun muzikale diversiteit. Een mooie combinatie van werk van Joseph Haydn (1732-1809), het Strijkkwartet nr. 41 in D opende fris het concert in vier vlotte bewegingen. Ook hedendaags werk van bij ons mocht niet ontbreken. Landschappen VI, een compositie uit 2008 van de aanwezige componist Wilfried Westerlinck – zie foto – liet het publiek kennismaken met werk  van eigen bodem. Het brengen van Belgische composities is steeds een belangrijk kenmerk geweest van de  middagconcerten. Dat jonge artiesten hierin volgen, is een hoopvolle boodschap. Het concert werd afgesloten met dieprood klinkende kamermuziek, het Strijkkwartet nr. 1 in c, opus 51 van Johannes Brahms (1833-1897).

De Middagconcerten van Antwerpen zijn mediapartner van Cultuurpakt en gaan wekelijks op vrijdagmiddag door in AMUZ.

Meer  informatie: http://www.middagconcerten.be

Op vrijdag, 13 december kunt u genieten van Anthony Devriendt, Veerle Houbraken en Maiko Inoué op hoorn viool en piano. Zij brengen een programma met muziek van W.A. Mozart en Johannes Brahms.

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord