Jazzzolder – HAST stelt Elegy voor

by Knopskaya

Uw recensent klassiek had zin in een avontuurtje en ging vreemd. Geen betere plaats dan ergens op een zolder, bij een lekker drankje. De Mechelse Jazzzolder bleek the place to  be voor al dat genot. Dat een fijne groep jonge muzikanten hun nieuwe album die avond zou komen voorstellen, was mooi  meegenomen.

HAST is een kwintet waarachter je jong geweld verwacht, vijf jonge kerels die het leven recht in de ogen kijken. “Laat die jazz maar komen”, dacht ik bij mezelf. Inderdaad, er werd stevig en dynamisch ingezet. Er werd ook even toegelicht dat HAST meestal in 1  set optreedt. De reden werd meteen duidelijk. Hun muziek heeft duidelijke banden met dat wat men het klassiek van morgen noemt. Hun stijl is eclectisch en experimenteel. Ieder stuk duur zeker tien minuten.

Tijdens die tien minuten wordt een soort van muzikale roes gecreëerd, je duikt samen met de muzikanten rustig in een tempo en een geluidsbubbel. Daarin worden nieuwe klanken geboren, omdat ze op nieuwe manieren worden gereproduceerd. De contrabas wordt betokkeld en bestreken, maar eveneens beroerd met een houden latje. Ieder stukje instrument wordt een volwaardig potentieel aan klank waarop men verder kan gedijen.

Less is more, het gaat hem niet over veel geluid maken, maar over welk geluid men wil maken. Drums en gitaren worden zachtjes beroerd.

Een mooie mix  aan stijlen, eigen composities, persoonlijkheid en oprechtheid.

Je reviendrai, nog jazz, nog HAST!

De  jazzzolder bezoeken: http://www.jazzzolder.be
HAST, info en kalender: http://www.hastmusic.com
Elegy wordt uitgegeven door Solitude Records 5413905301687

Rob Banken – Altsaxofoon
Artan Buleshkai – Gitaar
Roeland Celis – Gitaar
Cyrille Obermüller – Bas
Elias Devoldere – Drums

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord