le Pavillon de Musique o.l.v. Ann Cnop, eindelijk live!

by Frans Baeyens

Hoelang hebben we hierop gewacht! Het in 2020 opgerichte barok ensemble le Pavillon de Musique eindelijk in levende lijve aan het werk mogen horen en zien. Corona beproefde het geduld enorm, na al dat moois dat we op Musiq3 en Klara te horen kregen. Het allereerste optreden van het ensemble, dat tot nog toe enkel lovende kritieken, recensies en commentaren kreeg voor de opname van hun eerste dubbel-cd met de zes vioolconcerti van Heni-Jacques De Croes.

Tijdens het Intra Muros Alden Biesen festival stond het ensemble geprogrammeerd tijdens het slot concert. Met een selectie uit de vioolconcerti van De croes en met een onbekend harp concerto van Jean-Baptiste Cardon.

Vooreerst bracht le Pavillon de Musique het vierde en het zesde viool concerto. Nadien het harp concerto, om te eindigen met het eerste en het derde viool concerto.

Ondanks de kleine kinderziekten, waardoor het concert te laat is gestart en dus het geduld van het publiek op de proef werd gesteld, hebben de toehoorders een fantastisch concert cadeau gekregen. Onder de bezielende leiding van violiste Ann Cnop werd het publiek meteen meegezogen in de energie en de dynamiek van het ensemble. Spetterend waar het moet, innemend en ingetogen waar nodig.

Nadien volgde het harp concerto, uitgevoerd door een jong talent van eigen bodem, Lise Vandersmissen. Een geheel andere stijl, mooi uitgevoerd en perfect ondersteund door le Pavillon de Musique.

Vervolgens zette het ensemble de schouders onder concerto één en drie. Vuurwerk in de snellere en uiterst virtuose soli, ontroerend mooi in de trage delen. Het publiek, tot tranen bewogen, hield bij wijlen de adem in om mee te genieten van de stilte momenten. Ann en haar le Pavillon de Musique werd dan ook getracteerd op een minuten lange staande ovatie.

De opvolging is verzekerd, zoveel is duidelijk. Eens te meer bewijst dit recent opgerichte ensemble dat kwaliteit en professionaliteit altijd zegevieren. Echt een aanrader!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord