Lunalia 2020 – Beethoven

by Klaas Chielens
Lunalia 2020

Dat de familie van Beethoven (van, niet von) ook in Mechelen heeft gewoond zal elke Belgische muziekliefhebber onderhand wel weten. 2020 wordt internationaal een Beethoven jaar en daarom mag Mechelen zeker niet onderdoen. Lunalia 2020 (25 april tot 10 mei) pakt daarom uit met Beethoven als centrale gast voor deze editie.

Zoals gebruikelijk wordt Lunalia meer dan een verzameling klassieke concerten. Jelle Dierickx stelt al enkele jaren een erg gevarieerde cast van artiesten samen en een nog gevarieerder programma. Lunalia 2020 focust zich op de minder bekende kant van Beethoven, op zijn liederen, koorwerken, canons, bewerkingen van volksliederen en composities gelinkt aan het theater. Er zal licht schijnen in de spreekwoordelijke duisternis die dit aspect van de componist omvat, en dat kan ook moeilijk anders onder de volle maan die Lunalia heet.

Kom alvast genieten van Aka Moon (what’s in a name), Reinout van Mechelen (and again…), Jan Decleir, Zefiro Torna, Ictus, het Ragazze jazz-strijkkwartet en nog vele anderen.

Alle informatie op: https://www.lunalia.be/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord