Middagconcert met Vlad Weverbergh en Philippe Raskin

vrijdag 19 april, 12u, AMUZ

by Knopskaya

Klarinettist en dirigent Vlad Weverbergh (1977) is oprichter en artistiek leider van het Terra Nova Collective en gespecialiseerd in historische klarinetten en de moderne basklarinet.
Zijn focus ligt op het herontdekken en uitvoeren van vergeten componisten en partituren. Vlad heeft een ruime discografie die het belangrijkste klarinet repertoire omvat. Zijn discografie bevat ook een hele reeks trendsettende world
première recordings. Deze oogsten veel bijval bij pers en publiek. Rond deze onderwerpen geeft Vlad geregeld lecture recitals. Hij is verder gereld te gast, zowel als solist en chambrist bij diverse ensembles in binnen en buiteland, en heeft een
jarenlange ervaring als opnameleider en als uitvoerder van klezmer muziek.
Als pedagoog doceert hij onder meer kamermuziek aan déKunsthumaniora van Antwerpen en was als docent basklarinet verbonden aan het koninklijk conservatorium Antwerpen.
Philippe Raskin is een Belgische pianist, gewaardeerde professor en jurylid. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de Koningin Elisabeth Muziek Kapel, de Escuela Superior de Música Reina Sofia in
Madrid en het Conservatorium van Straatsburg en had opmerkelijke mentoren zoals Dmitri Bashkirov, HaBo Beyerle en Jean-Claude Vanden Eynden.
Philippe heeft diverse nationale en internationale wedstrijden gewonnen. Philippe geeft veel recitals, als onderdeel van kamergroepen en als solist met orkesten over de hele wereld in gerenommeerde concertzalen zoals de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou, de Shanghai Conservatory of Music, Musikverein in Wenen, of aan de Philharmonie in Berlijn.
Naast optreden is hij ook jurylid in vele internationale wedstrijden zoals Lyon Internationale pianowedstrijd, de “Spaanse Componisten”-wedstrijd en de Chopinwedstrijd. Hij is artistiek directeur van verschillende muziekfestivals: de César Franck International Piano Competition, het International Music Festival (IMF) e.a.
Philippe is momenteel professor aan het “Friedrich Gulda” Conservatorium in Wenen, de afdeling “Talent Music Mastercursussen” Universiteit voor Muziek in Brescia en de Europese Academie voor Muziek in Parijs in Frankrijk.

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Derde Fantasie opus 18 P. Benoit voor piano solo (1834-1901)
Sonate voor klarinet en piano J. Brahms in Eb Majeur Op 120 No 2 (1833-1897)
Concertino No. 1 in Eb Majeur Ch.L. Hanssens voor klarinet en piano (1802-1871)

AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
16 mei – 20 uur
Nicolas Callot, piano
Ensemble I Justiniani
Programma: strijkkwintet “Die Forelle”, F. Schubert
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje en hapje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord