Nederlandse Bluesman Ralph De Jongh in concert 26/7

by Knopskaya

Woensdag 26 juli speelt Ralph De Jongh in Mechelen. Buiten, op het grote podium tijdens de terrasconcerten van podiumcafé de Floeren Aap laat hij al zijn krachten op u los. Dat het goed wordt, weten we gewoon al, want Ralph trad al eerder dit seizoen op op het kleinere binnenpodium.

Blues met een zeer eigenwijs kantje, dat bijzonder gaaf uitpakt. Zijn gitaarwerk is recht voor de raap, virtuoos spontaan, zijn stem snijdt door merg en been en voor percussie durft hij de onconventionele tour op te gaan door houten klompen te dragen. Wij konden het alvast niet laten om de beleving even op te rapen  door zijn live album op te leggen. Gewoon ongecompliceerd genieten heet dat van stevige riffs samen met emotionele dalen en pieken. Een rollercoaster waar men van kan genieten zonder van heel de avond een woord te willen uitwisselen. Dar het dan bij  een trager nummer ook ijzig stil wordt in het publiek, valt niet te verbazen.

Een fenomeen in de Nederlandse blues scene! Als je één woord mocht gebruiken om een optreden van Ralph te omschrijven is dat INTENS! deze extreem getalenteerde zanger/gitarist weet als geen ander zijn publiek te betoveren met een ongekende dosis positieve energie maar vooral ook prachtige songs. Rauw, ongepolijst, venijnig en vaak ontroerend. Zijn sound is niet verbonden aan een bepaalde blues era, want Ralph kiest niet snel voor de makkelijke route, maar laat zich liever inspireren door muziek van onder andere Robert Johnson, Son House, Elmore James and Muddy Waters.

Het is allemaal lekker natuurlijk, go with the flow, een ruig kantje in combinatie met een glimlach, een ruwe bolster waar de blanke pit doorheen schijnt. En zo zijn ook zijn kunstwerken. Puur stuckisme van de self-made man. Muziek uit het hart, kleur uit het hart. Een beetje wel zoals Herman Brood het heeft gedaan, maar dan vol kleuradem. Positivisme.

Nederlandse bluesrock om uw vingers bij af te likken. Van vingers aflikken gesproken… Eten ter plaatse mogelijk (Beer Beef burgers en Beetroot Vegan Burgers op de BBQ).

Zie u daar graag! Nieuwwerk 7 Mechelen (pleintje achter de kathedraal)

Voorprogramma wordt verzorgd door de Belgische blueszanger en -gitarist Arthur Labrique omstreeks 18.30u, hoofdact om 20 u.

Tickets 10 euro vvk, 12 euro ter plaatse.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ralph-de-jongh-nl-support-arthur-j-labrique-de-floeren-aap-zomert-673210640147?aff=oddtdtcreator&fbclid=IwAR2dbL6JqfYqhr5oy3MUSpkx0uDxNbHYzN7sq0Vh8h36p_FxodHM6j85RBE

https://ralphdejongh.com/

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord