Pieter Jansen en Hasmik Manukyan – Dromen van ver en dichtbij

by Knopskaya

Wekelijks  hebben intussen vele mensen van  Antwerpen en zelfs van ver daarbuiten een vaste afspraak met de middagconcerten in AMUZ. Iedere  vrijdag  kunt u voor een klein prijsje op de middag genieten van muzikanten van topniveau. Het Cultuurpakt  is er  als  mediapartner ook  telkens  trouw bij, behalve  zeer  helaas vrijdag  8  februari. Zieke kinderen en recenserende moeders bleken op  het laatste moment een slechte combinatie.

We moesten blijkbaar heel  wat missen.

Pieter Jansen (°1983) volgde vanaf zijn zevende vioollessen aan de Muziekacademie van Turnhout bij Koen Rens. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Guido De Neve. Daar behaalde hij in juni 2006 het Master Diploma met grootste onderscheiding. In januari 2006 werd hem de Oranjebeurs toegekend. Hij volgde masterclasses viool bij o.a. Charles-André Linale, Raphael Oleg, Albrecht Breuninger en Renaud Capuçon. Ook op kamermuziekvlak is Pieter zeer actief. Hij volgde specialisatiestudies kamermuziek aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij het Artemis Kwartet en volgde daarnaast verschillende masterclasses. Met het Orion kwartet won hij in 2003 de internationale wedstrijd “Promotie Vlaamse Muziek en Musicus” van het Orpheusinstituut in Gent. Met ARSIS4 werd hij in
2009 laureaat van “Gouden Vleugels”. Sinds 2006 is Pieter eerste violist van het Spectra Ensemble, een ensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek. Hij is stichtend lid van Trio Khaldei en maakt sinds mei 2014 ook deel uit van het Quatuor Tana. Pieter Jansen bespeelt een viool gebouwd door Marcus Snoeck in Brussel in 1742.

De Armeense pianiste Hasmik Manukyan werd in 2012 laureate van de “Arno Babajanyan” en “Emin Khachaturian” pianowedstrijden in Armenië. In 2010 kreeg ze de derde prijs in de wedstrijd “Heghine Ter-Ghevondyan” voor pianobegeleiding. Nadat ze haar studies afrondde aan het Staatsconservatorium van Yerevan (Armenië) bij Suren Zakarian, bekwaamde zij zich in België bij Alan Weiss in het Lemmensinstituut (Leuven), waar ze haar Master Diploma behaalde. Later voltooide Hasmik haar postgraduate opleiding aan het Conservatorium van Brussel bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck. Haar debuut met orkest deed zij reeds op 16 jarige leeftijd met het Radio- orkest van Jerevan. Hasmik Manukyan is een veelgevraagde begeleidster voor verschillende internationale wedstrijden (bv. Arthur Grimaux internationale wedstrijd voor viool; Leonid Kogan internationale wedstrijd voor viool). Zij wordt ook vaak uitgenodigd voor concerten in Europa, Canada, USA, Rusland en Armenië.

Programma

Het programma werd gevuld met impressionisme, romantiek, één muzikale dromerij.  Componisten werden geselecteerd uit noord, zuid en van bij ons.

Sonate voor viool en piano in g (L.140) Claude Debussy
(1862 – 1918)

a. Allegro Vivo
b. Intermède: Fantasque et léger
c. Finale: Très animé

Rêve d’enfant op. 14 Eugène Ysaÿe
(1858 – 1931)

Fratres Arvo Pärt
(1935)

Après un rêve op.7 nr.1 Gabriël Fauré
(1845 – 1924)

Tzigane Maurice Ravel
(1875 – 1937)

Ad Valvas

Vrijdag 15 februari

Marie Hallynck, cello, Muhiddin Dürrüoglu, piano

Programma:

Franz Liszt : La lugubre Gondole, S.200

Felix Mendelssohn: Lied ohne Worte, Op.109

Frédéric Chopin: Sonata voor cello en piano in g, Op.65

Deze concerten vinden plaats in AMUZ om 12uur. (Kammenstraat 81/2000 Antwerpen)

De deuren van de ticketbalie gaan open om 11u15.
Tickets kan u kopen aan de kassa op de dag van het concert of reserveren op :

tickets@amuz.be / 03 292 36 80

De volledige programmatie kan u vinden op www.middagconcerten.be

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord