Trio Les Misérables: zondag 16/6 te Mechelen

by Knopskaya

Trio Les Misérables

Mikhail Bezverkhni, Grand Prix van zes Internationale Wedstrijden waaronder de Eerste Prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd, gebuisd en geweigerd na auditie voor het Radio Orkest van Frankfurt in Duitsland in de eerste ronde.

Zhaina Kydyrova, Winnaar van 3 Wedstrijden, Master voor Cello aan het Conservatorium van Moskou, gebuisd en geweigerd na een oriëntatieproef aan het Kask in Gent met de vermelding dat het onmogelijk was om haar in 2 jaar cello te leren spelen tijdens de Master opleiding van het Kask.

Anastasia Kozhushko, Internationale Pianosoliste, Laureaat van meer dan 15 Internationale Wedstrijden maar gebuisd als Concertmeester aan het Conservatorium van Gent.

Zij gaan in de voetsporen van Franz Schubert, Vincent van Gogh, Georges Bizet na zijn première van de opera Carmen, Franz Kafka, Salvador Dali, Mondelliani, Bébé Alexandru Nastasoiu en nog vele anderen in de lange rij van vénérables misérables…

Mikhail Bezverkhni

Als violist heeft hij een grote carrière gemaakt, maakte hij vele tournees en was hij Laureaat en Prijswinnaar van verschillende Internationale Concours. In 1976 won hij de Eerste Prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool, Grote Prijs Koningin Elisabeth te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen.
Na de val van de Berlijnse Muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij onder meer heeft gemaakt voor Melodya en Deutsche Grammophon, heeft Michail Bezverkhni ook zijn sporen verdiend als dirigent, acteur en als componist van onder andere filmmuziek. Zijn Suite Gambrinus won de eerste prijs van de muziek tijdens het internationale filmfestival van Valence (Frankrijk) in 1992.
Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14-jarige kunstvakopleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Lange tijd na zijn vestiging in België keerde hij uiteindelijk in 2007 terug naar de schilderkunst. Meer dan 30 van zijn werken bevinden zich inmiddels in privé-collecties in België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca en Vaticaanstad.

Anastasia Kozhushko

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds 2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In 2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

In 2002 ontving zij de eerste prijs in de wedsrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van ‘Steinway and Sons’.

Ze speelde concerto’s met orkest van J. S. Bach, W. A. Mozart, C. Saint-Saens, F. Chopin, S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D. Morozov, E. Dyadyura en D. Brossé.

Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.

Vandaag runt zij ondermeer het artiestenburo Kenner Artists.

Zhaina Kydyrova

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar in de speciale Muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het Conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares, Concertmusicus, Cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het Conservatorium P. Tsjaikovski in Moskou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscow State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller Concertmeester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een Masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk, Kazakhstan, 1988 – Speciale prijs in een Internationale Competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het Conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory Chamber Ensemble’ in Almaty, docent aan de speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007 onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble ‘Mezzo & Co’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

Grootmeester Mikhail Bezverkhni heeft het ’trio les misérables’ voorgesteld op het aperitiefconcert van KEG op zondag 25 februari 2018 in Gent. Jaco en Cheyenne Locatelli hebben live geschilderd op dit event. KEG staat voor Kunst Experimenten Gent DEEL 02

The great Bezverkhni plays his rendition of the Albinoni’s Adagio

Rachmaninov Trio nr. 1 – Shostakovich-Trio, Mikhail Bezverkhni (Violin), Misha Katz (Cello), Grigory Gruzman( Piano)

Programma:

“Tangos of the world + 4 Seasons”

S. Rachmaninov (1873 – 1943):
Trio élégiaque No 2 in D minor, Op 9

P. I. Tchaikovsky (1840 – 1893):
Uittreksels uit De Seizoenen opus 37

PAUZE

A. Piazzolla (1921 – 1992):
4 Seizoenen in Buenos Aires

Meer info & tickets: https://muziekschool-wonderfulworld.com/concerten-juni2019

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord